Kako odstranimo lak za nohte iz preprog, oblačil in tkanin?

globinsko čiščenje preprog

Za nekatere je že samo misel, da se lak za nohte polije, nočna mora. Po navadi je lak za nohte žive barve in nihče ne bi želel, da se ta polije po najljubši bež zofi ali po belih tleh. Ta trmasta, lepljiva reč se namreč zelo težko odstrani in tudi odstranjevalec laka tukaj ne pomaga ali pa lahko naredi še večjo škodo.

Čeprav je odstranjevanje laka lahko zelo naporno opravilo, obstajajo koraki, kako se znebiti teh madežev iz preprog in tkanin, tako da se zdijo kot nova! Način, kako odstraniti madež, je odvisen od mesta, kjer se vam je lak polil. Sledi nekaj nasvetov, kako se bo vaše pohištvo svetilo ravno tako, kot se svetijo vaši polakirani nohti.

ugodno globinsko čiščenje

Preproga

Kaj storiti, ko se lak polije na preprogo? Bodite hitri! Prej ko boste začeli s čiščenjem, bolje bo. Najprej odstranite čim več laka s preproge, sploh če se lak hitro suši. Brišite previdno in ne drgnite laka v preprogo, da ne naredite še večjega madeža.

Če je vaša preproga svetle barve, je vaš najboljši prijatelj odstranjevalec laka brez acetona. Majhno količino nanesite na krpo ali gobo in izbrišite madež, tako da barva izgine. Če je preproga temnejše barve ali pisana, je treba postopati previdno, saj lahko barva preproge zbledi. Najprej lahko poskusite z lakom za lase ali pa z alkoholom, ki ga previdno vtrete v preprogo. Lahko pa poskusite tudi s kapalko, napolnjeno s sodo bikarbono in vodo – nato previdno poskusite odstraniti madež s krpo.

čistilni servis ljubljana cenik

Tkanina in oblazinjeno pohištvo

Sedite na zofi, si lakirate nohte in čudovita roza barva laka se kar naenkrat pojavi na strani vašega najljubšega sedeža? Tukaj velja isto pravilo – hitreje kot boste ravnali, boljši bo rezultat! Pri odstranjevanju laka iz tkanin ali oblazinjenega pohištva, morate biti previdni. Da vam odstranjevalec laka za nohte na podlagi ne pusti novega madeža (včasih bo podlago celo posvetilo, zato je nujno potrebno, da prej na manj opaznem delu poskusite, kakšna bo reakcija). Če imate pri roki raztopilo, poskusite najprej s tem. Če madež še vedno ni izginil, uporabite sodo bikarbono in ga previdno izbrišite. Na koncu prebrišite z mokro krpo in osušite s suho.

ugodno čiščenje na domu

Oblačila

Odstraniti lak za nohte iz oblačil je težko, pa naj bodo to kavbojke ali pulover. Nikakor ne uporabite odstranjevalca za lak. Kemikalije v odstranjevalcu lahko negativno vplivajo na nekatere barve na tkanini. Poskusite raje z lakom za lase ali s čistilnim raztopilom. Če se vam lak polije na bela oblačila, madež odstranite s sodo bikarbono. Po končanem čiščenju, oblačila operite.

Želite profesionalno globinsko čiščenje?

Total System vam nudi ugodne cene storitve, z naročanjem preko interneta pridobite še dodatni popust.

globinsko čiščenje, čistilni servis ljubljana
Oznake: , , , , , , , ,