Vodič po čistilnih gobicah

čistilni servis ljubljana

Katero naj izberem?

Pri čiščenju doma lahko uporabljate ogromno različnih gobic, vendar včasih pozabimo, da lahko obstaja še boljša čistilna gobica za naša dnevna čiščenja. Ne glede na to ali čistimo posodo, prah iz polic ali živalske dlake iz oblazinjenega pohištva – za vas smo pripravili edinstveni vodnik za čistilne gobice, ki vam bo prišel prav pri vaših dnevnih opravilih. Čiščenje bo sedaj še lažje!

čistilni servis cenik

Abrazivna gobica

Abrazivne gobice so narejene iz grobega materiala kot je plastika. Gobica je odlična za čiščenje žara, nekaterega zunanjega pohištva in kuhinjskih posod. Na trgu imamo različne trdote abrazivnih gobic, zato natančno preberite navodila, za kakšen material so primerne.

Celulozna gobica

Celulozne gobice so narejene iz lesne celuloze. Gobice imajo v sebi majhne luknjice, ki ji pomagajo vpiti in zadržati tekočino za lažje čiščenje. Te gobice se dobro obnesejo pri čiščenju posod, kuhinjskih pultov, kopalnic in za kakršnakoli polite tekočine. Vendar jih je včasih težko očistiti, zato jih ne uporabljajte za čiščenje surovih jajc ali tekočin iz mesa. Pri čiščenju tega raje uporabite papirnate brisače.

Kombinacija abrazivne in celulozne gobice

So ene najbolj popularnih čistilnih gobic za vsakodnevno čiščenje. Njena prednost je, da gobica vsebuje tako abrazivno kot tudi celulozno stran. Zaradi različnih trdot abrazivnih gobic bodite previdni, da s to stranjo ne opraskate občutljivih površin.

Goba za suho čiščenje

Čistilne gobe za suho čiščenje so narejen iz mešanic gum in so namenjene temu, da jih uporabljate suhe. So odlične za čiščenje površin, občutljivih na vlago ali vodo. Primerne so za čiščenje kamina, zaves in so odlične za odstranitev dlak domačih živali iz pohištva in oblek. Odlično se obnesejo tudi na stenskih tapetah. Po čiščenju preprosto odrežete umazani del in čistilna gobica je zopet uporabna za čiščenje doma.

Mikro krpe

Mikro krpe so odličen univerzalen pripomoček za čiščenje vseh površin. Krpe so narejene iz sintetičnih materialov in lahko vpijejo umazanijo in olje, vendar so precej mehke, da pri čiščenju ne poškodujejo umazane površine. Pri čiščenju ne puščajo lis, zato so odlične za čiščenje stekel in ogledal. Primerna je za čiščenje prahu, saj so krpe statične in pritegnejo prah. Z uporabo primernega čistilnega sredstva za inox jeklo so krpe odličen čistilni pripomoček.

Žična gobica

Poznana tudi kot čistilna žica, je snop gibljivih jeklenih delov. Uporabna je za čiščenje zelo umazanih žarov, kuhinjskih posod in ne-teflonskih ponev.

Naravna morska goba

Je goba, ki raste v oceanu. So 100 % naravne, okolju prijazne in univerzalno uporabne za umivanje, čiščenje posod, kot tudi avtomobila. Na trgu je veliko čistilnih gob, z različno trdoto, zato je potrebno najti pravilno gobo za namensko čiščenje.

Oznake: , , , , , , , , ,